PRODUCT

Kunststof aanbouw

Een aanbouw of erker bij u aan huis is een mooi aanvulling op uw woning. U creëert meer ruimte binnen de woning en aan de buitenkant ziet dit er erg stijlvol uit. U heeft keuze uit verschillende materialen voor uw kozijnen. Denk hierbij aan: hout, aluminium, staal en kunststof. Kunststof kozijnen worden steeds populairder en hebben vele voordelen in vergelijking met de andere materialen.

Waarom kunststof kozijnen in de aanbouw?

Een aanbouw van uw huis kan met vele soorten materialen gemaakt worden. Kunststof heeft vele voordelen.

Weinig tot geen onderhoud

Bij de kunststof kozijnen in een aanbouw heeft u weinig tot geen onderhoud, omdat dit materiaal nooit geschuurd en geschilderd hoeft te worden. De kunststof verrot daarentegen ook niet, waardoor de kozijnen lang meegaan.

Goede isolatie

De kunststof kozijnen kunnen uw aanbouw of erker goed isoleren. De bewerking van de kunststof kozijnen is zeer gemakkelijk. Hierdoor passen ze op elk aanbouw zonder dat er kieren ontstaan.

Verschillende soorten en maten

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen voor uw uitbouw, heeft u keuze uit allerlei verschillende soorten en maten. Moeten de kozijnen vierkant, rechthoekig of driehoekig zijn? Alles is mogelijk in elke denkbare kleur.

Tegengaan van inbraak

Door de harde kwaliteit van de kunststof, zullen deze kozijnen inbraak tegengaan. De kunststof kozijnen kunnen SKG-weerstandsklasse 2 krijgen. Zo kan er worden bespaard op de poliskosten van de inboedelverzekering.

Duurzaam

De kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam. Ze gaan erg lang mee en worden milieubewust gemaakt. Het materiaal is namelijk te recyclen en de productie kost weinig energie. De onderhoudskosten blijven ook achter, doordat kunststof dit niet nodig heeft.

Welke soorten ramen kunnen in een kunststof serre

Bij de aanschaf van een kunststof serre is het van belang dat je weet welk raam je erin wilt. Door de verschillende soorten ramen die beschikbaar zijn, zijn er meerdere keuzes. Hieronder de mogelijkheden voor een serre.

Vastraam

Een vastraam is een raam die niet open of dicht kan. Hier worden ventilatieroosters bij geplaatst, zodat de ruimte wel kan worden geventileerd. Deze ramen komen vooral voor op de benedenverdieping.

Valraam

Dit raam kunt u alleen openen vanaf de bovenzijde en valt naar binnen. Deze ramen worden vaak gebruikt boven de vastraam.

Klapraam

Het klapraam wordt, in tegenstelling tot de valraam, aan de bovenkant geopend.

Draai/kiepraam

Deze ramen hebben diverse mogelijkheden hoe ze open kunnen. Zo kan dit raam gebruikt worden als valraam, maar ook kan dit raam volledig open. Dit kan bediend worden door de raamklink te draaien.

Bewegende kunststofkozijnen

Bij een bewegend kozijn in de aanbouw is het verstandig om na te denken hoe deze moet gaan draaien, naar binnen of naar buiten. Bij het draaien naar buiten vraagt dit geen ruimte binnen. Dit is een groot voordeel als je al weinig ruimte hebt.
Een nadeel voor het naar buiten draaien van het kunststof kozijn is dat het lastig is een hor ervoor te maken. Daarnaast kan het raam hard openklappen als het buiten hard aan het waaien is.

Kunststof raam met rolluik

Naast alle mogelijkheden die geboden zijn, kunt u ook nog nadenken of u een kunststof raam met rolluik wilt. Bij de aanschaf van een aanbouw, kiezen veel mensen hier wel voor. Dit komt door de volgende redenen:

  • Het rolluik zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft. Hierdoor blijft uw huis koeler wanneer het zomers erg heet wordt.
  • Het meubilair in de kamers wordt beschermd tegen verkleuring. Door het licht van buiten, verkleurt het meubilair. Dit kan grotendeels voorkomen worden door dit rolluik.
  • Door het rolluik zal uw woning beter beschermd zijn tegen inbraak. Voor de inbrekers wordt het lastiger om bij uw raam te komen.
  • Het rolluik zorgt ervoor dat je huis extra isolerend en geluiddempend is. Daarnaast wordt al het licht buitengehouden. Dit is voornamelijk heerlijk met slapen.

Mocht je een rolluik te donker vinden, dan kan u kiezen voor een screen. Zo wordt het licht en de warmte van de zon buitengehouden zonder dat het de ruimte volledig verduisterd. Met deze screens zijn er meerdere mogelijkheden. Bespreek deze mogelijkheden met uw leverancier.

Subsidies kunststof kozijnen

Bij duurzame aankopen kunnen er soms subsidies worden gegeven door de rijksoverheid of lokale overheden. Bij het gebruik maken van kunststof kozijnen zijn er geen subsidieregelingen getroffen en zal je dus geen geld terugkrijgen. Doordat je recht hebt op een Btw-verlaging bij het plaatsen van isolatieglas, is de steun vanuit de overheid voor de kunststof kozijnen minimaal.

Benieuwd wat de kosten voor jou zullen zijn? Via onderstaande button kun je een offerte aanvraag doen in jouw situatie. Je zult vrijblijvend en gratis 4 tot 5 offertes ontvangen die je kunt vergelijken. Zo weet jij precies welke offerte het beste is voor jou. Mocht u overtuigd zijn van een offerte, zal de desbetreffende leverancier contact met u opnemen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Altijd de beste prijs!

Overige producten