PRODUCT

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn populair in Nederland vanwege hun voordelen ten opzichte van houten en metalen kozijnen. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en bestand tegen weersinvloeden, isoleren goed, zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen en gaan lang mee. Dit maakt kunststof kozijnen een duurzame investering voor huiseigenaren die op zoek zijn naar kozijnen die isoleren en weinig onderhoud nodig hebben. Voor de aankoop van kunststof kozijnen is het belangrijk om een goed prijsvergelijk te doen. Dit kan voordeel opleveren tot wel 40%.

Voordelen van kunststof kozijnen

Er zijn verschillende soorten voordelen aan kunststof kozijnen ten opzichte van houten of stalen kozijnen:

Duurzaam/ lange levensduur

Kunststof kozijnen zijn erg duurzaam en hebben een lange levensduur. Kunststof gaat lang mee, omdat dit materiaal niet verrot en bestand is tegen alle weersomstandigheden van Nederland. Je kunt rekening houden dat kunststof kozijnen gemakkelijk 50 jaar mee kunnen voordat deze kozijnen vervangen moeten worden. Door het isolerend vermogen, blijven de kunststof kozijnen erg comfortabel. Daarnaast wordt er door de kunststof kozijnen een goede bescherming tegen inbrekers geboden, doordat de structuur van het kozijn moeilijk te vervormen is.

Onderhoudsarm

Een tweede voordeel van kunststof kozijnen is dat ze onderhoudsarm zijn. Je hebt er helemaal geen omkijken meer naar, omdat deze kozijnen nooit geschuurd of geverfd hoeven te worden. Je zult ze alleen af en toe even schoon moeten vegen. Bij houten kozijnen krijg je veel meer onderhoud. Denk hierbij aan schuren en telkens opnieuw schilderen. Deze onderhoudskosten vervallen bij aanschaf van kunststof kozijnen en op de langere termijn zal dit veel moeite of tijd besparen. Doordat er zo weinig onderhoud vereist is, zijn deze kunststof kozijnen erg populair in Nederland.

Relatief lage prijs

Het laatste voordeel van kunststof kozijnen, is dat ze relatief een lage prijs hebben. In vergelijking met hardhout of aluminium vallen de aanschafkosten lager uit. Voor kunststof kozijnen is de prijs per m2 ongeveer €750 inclusief: BTW, montage en HR++ glas. Dit is in vergelijking met hout of aluminium relatief goedkoper. Voor houten kozijnen wordt €850 euro per m2 betaald en voor aluminium kozijnen rond de €950 euro per m2. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor stalen kozijnen, maar hiervoor wordt €1150 euro per m2 betaald. Al bovenstaande gegeven prijzen zijn maar een prijsindicatie, waarbij de werkelijke prijzen zullen verschillen per leverancier. Het is daarom erg belangrijk dat je de prijzen vergelijkt per leverancier. Vraag hier offertes op

Waarom kunststof raamkozijnen?

Kunststof kozijnen zijn duurzame kozijnen die relatief goedkoop zijn. Bij aanschaf van nieuwe kozijnen zijn kunststof kozijnen een uitstekende keuze. Het materiaal kunststof is erg slijtvast en sterk, waardoor je er bijna geen omkijken meer naar hebt. Bovendien betaalt u relatief minder in vergelijking met andere materialen. Kunststof kozijnen worden steeds populairder en tegenwoordig wordt er bij aanschaf van nieuwe kozijnen vaker gekozen voor kunststof dan voor hout of staal.

Wat heb ik aan kunststof kozijnen?

Ten opzichte van andere materialen is kunststof een uitstekende keuze voor jouw kozijnen.  

Duurzaamheid

Deze kozijnen zijn erg duurzaam in vergelijking met andere materialen. De kwaliteit is dermate goed dat ze meer dan 50 jaar mee moeten kunnen gaan.

Weinig onderhoud

Door het kiezen van kunststof kozijnen, zul je weinig tot geen onderhoud hebben. Ze zullen niet vervormen en ze zijn bestand tegen alle soorten weer. Ook wordt de kleur een lange tijd behouden, waardoor de kunststof kozijnen niet geschilderd hoeven worden. Bij houten kozijnen moet dit wel gebeuren.

Beschermt tegen inbrekers

Het harde materiaal van de kunststof kozijnen beschermen beter tegen inbraak. Als de kozijnen met de juiste hang- en sluitwerk gecombineerd zijn, krijgt het kozijn SKG-weerstandsklasse 2. Zo wordt er bespaard op de poliskosten van jouw inboedelverzekering.

  • Veilig bij brand
    Mocht het voorkomen dat er brand uitbreekt, dan neemt de kans op doorslag en overslag af. De kunststof kozijnen werken namelijk brandvertragend. De brandveiligheid in de woning neemt hierdoor toe.
  • Juiste vorm en kleur
    De kunststof kozijnen zijn er in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Bij aanschaf kun je door middel van RAL-kleurcode opgeven welke kleur je wilt. Daarbij kan er direct gebruik worden gemaakt van de opmaat mogelijkheden.
  • Isolatiemogelijkheden
    De kunststof kozijnen kunnen zeer eenvoudig worden bewerkt. Hierdoor passen ze altijd op elk raam zonder kieren. Daarnaast kan er gemakkelijk een luchtspouw worden aangebracht in het frame. Dit leidt tot betere isolatie en lagere stookkosten. Bij het aanschaffen van kunststof kozijnen, moet je letten op de isolatiewaarde of U-waarde. Deze waardes worden uitgedrukt in W/m2k. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie van de kozijnen is.

Welke soorten kunststof kozijnen zijn er

Kunststof raamkozijnen zijn er in elke soort en maat. Welke soort kunststof raamkozijn je nodig hebt, is dus volledig afhankelijk van het soort raam. Bij het aanvragen van een offerte, is het handig om te weten om wat voor raam het gaat. Hieronder de meest voorkomende ramen in huis.

Vast raam

Een vast raam kan herkend worden aan het feit dat deze niet open kan. Deze ramen komen voornamelijk voor op de benedenverdieping, omdat deze minder inbraakgevoelig zijn.

Valraam

Een valraam wordt aan de onderkant deels geopend zonder dat er mensen naar binnen kunnen kijken. Deze ramen worden vaak gebruikt bij badkamers en toiletten.

Klapraam

Het klapraam wordt, in tegenstelling tot de valraam, aan de bovenkant geopend.

Schuifraam

Het schuifraam is een raam dat kan worden opengeschoven. Bij dit raam hoort een vast kozijn waar het raam overheen kan schuiven.

Tuimelraam/dakraam

Deze ramen worden geplaats in schuine daken en deze kunnen open en dicht worden gedaan (tuimelen). Hier komt ook de naam ‘tuimel’ vandaan.

Draai/kiepraam

Deze ramen hebben diverse mogelijkheden hoe ze open kunnen. Zo kan dit raam gebruikt worden als valraam, maar ook kan dit raam volledig open. Dit kan bediend worden door de raamklink te draaien.

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

De kunststof kozijnen zijn erg duurzaam. Ze gaan langer mee dan andere materialen, doordat ze niet verrotten en tegen alle weersomstandigheden hier in Nederland kunnen. Doordat je er verder geen onderhoud aan kwijt bent, hoef je hier nooit extra kosten voor te maken.

Kunststof kozijnen met houtnerf  

Er zijn veel verschillende soorten kunststof kozijnen.

Voor degene die houten kozijnen mooier vinden, zijn er kunststof kozijnen gemaakt die de kleur hebben van houtnerf. Zo beschik je over alle voordelen van de kunststof kozijnen, maar heb je de uitstraling van houten kozijnen. Bij de aanschaf van kunststof kozijn met houtnerf kleur, moet er rekening worden gehouden met de verschillende varianten. Zo bestaan er ook varianten die een minder natuurlijk uiterlijk hebben. Hieronder drie tips om te zorgen dat jij de beste kunststof kozijnen aanschaft.

1. Let op herhaling in de nerfstructuur

De nerfstructuur van de kunststof kozijnen bestaan vaak uit verschillende patronen. Als er herhalingen in deze patronen zitten, is er een kans dat de uitstraling minder natuurlijk wordt. Het beste is om deze herhaling te vermijden en te vragen voor en structuur zonder herhalingen

2. Let op contra-lasverbindingen

Met contra-lasverbindingen worden vaak delen van he kozijn aan elkaar gemaakt. Vaak oogt dit wel mooi en natuurlijk, maar het kan tegenvallen. Na het lassen moeten de lasverbindingen onzichtbaar gemaakt worden. Het is van belang dat dit goed gebeurd, anders kan dit gevolgen hebben voor het eindresultaat. Vraag dus altijd of deze verbindingen mooi blijven.

3. Let op onderbroken verbindingen

Soms kan het zijn, dat er gebruik gemaakt wordt van onderbroken verbindingen. Hier wordt het kozijn schuin verbonden en het profiel aan de voorkant overlapt. Deze verbinding is wat zwakker dan een contra-verbinding. Het gevaar hiervan is dat het kozijn sneller kan gaan scheuren. Zorg ervoor dat er besproken wordt, welke verbinding voor jou de juiste is.

Subsidies kunststof kozijnen

Soms worden er subsidies beschikbaar gesteld door rijksoverheid of lokale overheden voor het aanschaffen van bepaalde duurzame producten. Voor kunststof kozijnen zijn er geen subsidieregelingen ingevoerd en hierdoor kun je dus geen geld terugkrijgen bij aanschaf van deze producten. Bij het plaatsen van isolatieglas heb je wel recht op een Btw-verlaging. Door deze Btw-verlaging, is de steun vanuit de overheid voor de kunststof kozijnen erg minimaal.

Kunststof kozijnen laten plaatsen of zelf doen?

Veel handige mensen die dingen voor hun huis aanschaffen willen het zelf monteren. Bij het monteren van kunststof kozijnen moet je wel zeker van je zaak zijn. De kozijnen moeten volledig lucht- en waterdicht zijn. Daarnaast moeten de kozijnen een lange tijd mee gaan en dan wil je niet deze scheef gaat hangen of op een andere wijze kapotgaat.

Om deze redenen is het verstandig om een expert de kunststof kozijnen te laten monteren. Zo weet je tenminste bij het plaatsen zeker dat er geen gekke dingen met jouw kozijnen gebeuren. Bovendien worden er vaak langdurige garanties gegeven door de leverancier die de kozijnen levert. Je kunt er dan vanuit gaan dat er niks fout gaat de komende tientallen jaren.

Vraag vrijblijvend en gratis 4 offertes aan en bespaar

Behoefte aan goedkope kozijnen zonder onderhoudskosten? Overweeg dan kunststof kozijnen! Vraag hier vrijblijvend offertes aan en kies voor de voordeligste! Het opvragen van deze offertes is geheel kosteloos en je bespaart gemiddeld 40% op de aanschafwaarde. Hoe concreter je weet wat je nodig hebt, hoe beter wij kunnen inschatten hoeveel dit gaat kosten.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Altijd de beste prijs!

Overige producten