PRODUCT

Kunststof schuifpui

Breng jouw woonkamer in verbinding met jouw tuin door middel van kunststof schuifpuien. Deze puien glijden soepel en gemakkelijk open, waardoor je kunt genieten van de vroege ochtend in de tuin. Wanneer je de kunststof schuifpui opent, hoor je meteen het geluid van de vogels. Met een elegante kunststof schuifpui wordt jouw woonkamer niet alleen lichter en ruimer, maar je hebt ook geen problemen meer met openslaande deuren.

De kunststof schuifpuien zijn standaard uitgerust met een kiepmechanisme, waardoor ze gemakkelijk te kiepen en te schuiven zijn. Ideaal voor ruimtes waar ventilatie gewenst is, zoals slaapkamers en woonkamers. Onze schuifpuien zijn eenvoudig te bedienen en lopen soepel, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kinderen als ouderen. Ze zijn bovendien geluidswerend, energiebesparend en goed isolerend dankzij de potdichte constructie. Net als onze kunststof kozijnen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kunststof schuifpui?

Als je op zoek bent naar een kunststof schuifpui, is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Zo moet de schuifpui passen bij de ruimte waarin hij wordt geplaatst en bij de andere kozijnen, zodat het geheel er netjes uitziet. Daarnaast is het belangrijk dat de kunststof schuifpui aan beide kanten netjes past en soepel open en dicht gaat. Bij ons kun je erop vertrouwen dat we werken met hoogwaardig hang- en sluitwerk van gerenommeerde merken zoals GU en MACO. Bovendien worden onze schuifpuien geleverd met een profiel met afdichtingssysteem, wat zorgt voor geluidsdemping en warmte-isolatie.

Voordelen kunststof schuifpuien

Kunststof schuifpuien zijn tegenwoordig erg populair. Ze bieden namelijk veel voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals hout en aluminium.

Allereerst zijn kunststof schuifpuien erg onderhoudsvriendelijk. Kunststof is namelijk een materiaal dat niet snel beschadigt en niet roest, waardoor er geen speciaal onderhoud nodig is. Een regelmatige schoonmaakbeurt is voldoende om de pui in goede conditie te houden.

Daarnaast biedt kunststof goede isolatie. Kunststof schuifpuien zijn namelijk thermisch onderbroken, wat betekent dat er een isolerend materiaal tussen de binnen- en buitenkant van het profiel is geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat en dat er geen koudebruggen ontstaan. Dit kan weer bijdragen aan een verlaging van de energierekening.

Een ander voordeel van kunststof schuifpuien is dat ze in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn. Zo is er voor ieder interieur wel een passende schuifpui te vinden. Bovendien zijn kunststof schuifpuien ook nog eens betaalbaar in vergelijking met andere materialen.

Tot slot zijn kunststof schuifpuien ook nog eens veilig. Ze zijn namelijk voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk en het materiaal is erg stevig en duurzaam. Hierdoor is het moeilijker voor inbrekers om de pui te forceren.

Al met al bieden kunststof schuifpuien dus vele voordelen, waaronder onderhoudsvriendelijkheid, goede isolatie, verschillende stijlen en kleuren, betaalbaarheid en veiligheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen voor kunststof schuifpuien kiezen.

Wat maakt een kunststof kozijn schuifpui de ideale keuze? 

Waarom zou u niet voor kozijnen van hout of staal gaan? In het verleden werden kunststof kozijnen vaak als lelijk beschouwd, maar dat is al lang niet meer het geval. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle kleuren en varianten met een natuurlijke houtlook. Hierdoor vindt u altijd wel een kunststof schuifpui die bij de stijl van uw woning past.

Maar dat is niet alles, een kunststof kozijn schuifpui heeft nog meer voordelen. Zo heeft kunststof weinig onderhoud nodig, wat betekent dat u na de aanschaf voor vele jaren klaar bent en niet meer hoeft te investeren in onderhoud. Daarnaast kunt u zelf de indeling van de schuifpui bepalen en zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook is kunststof een duurzaam materiaal, dat gemakkelijk gerecycled kan worden en weinig energie kost tijdens de productie. Een kunststof kozijn schuifpui is tevens zeer isolerend, wat niet alleen uw energiekosten bespaart maar ook uw woning aantrekkelijker maakt op de woningmarkt. Tot slot hebben kunststof schuifpuien versterkte ramen en deuren, wat inbrekers buiten de deur houdt.

Kortom:

 • Je bepaalt zelf de maat en vorm: kunststof schuifpuien zijn er in allerlei soorten maten en indelingen. 
 • Duurzaam materiaal: het materiaal van kunststof kozijnen is zeer goed te recyclen en daarmee is een kunststof schuifpui een duurzame keuze. Daarnaast kost de productie van kunststof schuifpuien weinig energie.
 • Perfecte isolatie: een andere reden waarom kunststof schuifpuien duurzaam zijn is de isolatie. Je bespaart zelf op deze manier eenvoudig op energiekosten. Een kunststof schuifpui is natuurlijk een investering, maar de besparing op energiekosten helpt om deze investering terug te verdienen. 
 • Moeilijk voor inbrekers: een goede kunststof schuifpui houdt inbrekers buiten de deur door dik glas en versterkte verbinding.

Soorten kunststof schuifpuien

Er bestaan verschillende soorten schuifpuien die gemaakt kunnen worden van diverse materialen, zoals hout, staal en kunststof. Als je een offerte wilt aanvragen voor een kunststof schuifpui, is het handig om te weten welk type schuifpui gewenst is. Hieronder zijn enkele opties te vinden voor kunststof schuifpuien:

 • Kunststof schuifpui met schuifdeur: dit is de meest gekozen variant. Je kunt de schuifdeur makkelijk op een rails openschuiven. De deur sluit met een handgreep en veiligheidscilinder.
 • Ingewerkte schuifdeur: deze deur verdwijnt als het ware in de muur. Deze kunststof schuifpui wordt vaak verwerkt in de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Het voordeel van deze variant is dat je veel ruimte bespaart.
 • Hef-schuifpui: bij deze kunststof schuifpui bedien je de deur met een hefboom. Om de deur te openen moet je deze als het ware optillen, wat helpt om ongewenste gasten buiten te houden. Bovendien is het systeem erg luchtdicht.
 • Enkele of dubbele kunststof schuifpui: een enkele kunststof schuifpui, met één deur, is vooral geschikt voor ruimtes met beperkte afmetingen. Als je meer ruimte hebt, kun je beter kiezen voor een dubbele schuifpui met 2 deuren die elke een andere richting op kunnen draaien of schuiven. Zo kun je de kunststof pui helemaal openzetten en het buitenleven naar binnen halen.
 • Kiepschuifpui: deze kunststof schuifpui biedt de mogelijkheid om de deuren op kiepstand te zetten, waardoor je veilig en gemakkelijk kunt ventileren op koudere dagen.
 • 4-delige schuifpui: als je een grote ruimte hebt, is deze variant een mooie optie. Deze kunststof schuifpui bestaat uit 4 delen waarvan 2 delen open kunnen schuiven. Meestal zijn dit de twee middelste delen, waardoor je een grote doorgang creëert.
 • Vouwwand of harmonica schuifpui: deze kunststof schuifpui kan als een soort harmonica geopend worden. De delen zitten niet vast en kunnen zowel naar rechts als naar links draaien. Je kunt zelf kiezen of de delen naar buiten of naar binnen openen. De gehele deur kun je op een dergelijke manier openschuiven dat die nog maar een paar tientallen centimeters in beslag neemt en je dus een grote doorgang hebt.

Waar kun je het beste een kunststof kozijn schuifpui kopen?

Er zijn verschillende locaties waar je een kunststof kozijn of kunststof schuifpui kunt kopen, maar het kan veel tijd kosten om meerdere leveranciers te bezoeken en prijzen te vergelijken. Bovendien kunnen de prijzen en kwaliteit nogal uiteenlopen, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken.

Gelukkig biedt deze website uitkomst. Hier kun je in slechts enkele minuten een aanvraag indienen voor jouw nieuwe schuifpui en binnen korte tijd ontvang je 4 tot 5 offertes van leveranciers uit jouw omgeving. Zo kun je vanuit huis rustig de prijzen en kwaliteit vergelijken. Alle leveranciers waarmee wij samenwerken bieden bovendien kunststof kozijnen van uitstekende kwaliteit, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Bespaar tot wel 40% op de aanschaf van kunststof schuifpuien

In een paar klikken kan je meerdere offertes vergelijken van gerenommeerde bedrijven. Zo kies jij voor de leverancier van kunststof kozijnen die perfect bij jou past. Daarnaast bespaar je gemiddeld 40% op de aanschaf van kunststof schuifpuien door de aanbieders goed te vergelijken. 

Kosten van een kunststof schuifpui

De kosten van een schuifpui zijn van te voren lastig in te schatten zonder de afmetingen duidelijk te hebben. De kosten van een kunststof schuifpui variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de schuifpui, het type glas, de afwerking, en de leverancier. Over het algemeen kunt u rekening houden met een prijsrange van €2000 tot €6000, inclusief installatie. Het is altijd verstandig om verschillende offertes van verschillende leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die past bij uw budget en wensen.

Veelgestelde vragen over kunststof schuifpuien

Wat is een kunststof schuifpui?

Een kunststof schuifpui is een schuifdeur gemaakt van kunststof materiaal dat als toegangspoort tussen jouw huis en buiten fungeert.

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuifpui?

Kunststof schuifpuien hebben veel voordelen, waaronder een lange levensduur, goede isolatie, minimale onderhoudsvereisten en een aantrekkelijk uiterlijk.

Wat zijn de verschillende soorten kunststof schuifpuien?

Er zijn verschillende soorten kunststof schuifpuien, waaronder hefschuifpuien, kiepschuifpuien en parallel-schuif-kiep puien.

Hoeveel kost een kunststof schuifpui?

De kosten van een kunststof schuifpui variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals grootte, stijl, type glas en de locatie van jouw huis.

Zijn kunststof schuifpuien duurzaam?

Ja, kunststof schuifpuien zijn duurzaam. Het materiaal is recyclebaar en de meeste kunststof schuifpuien gaan meer dan 20 jaar mee.

Zijn kunststof schuifpuien veilig?

Ja, kunststof schuifpuien zijn veilig. De meeste modellen zijn voorzien van meerpuntssluitingen en versterkt glas om inbraak te voorkomen.

Zijn kunststof schuifpuien onderhoudsarm?

Ja, kunststof schuifpuien zijn onderhoudsarm. Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en vereist alleen af en toe smering van de scharnieren.

Hoe kan ik de juiste maat voor mijn kunststof schuifpui bepalen?

Je kunt de juiste maat voor jouw kunststof schuifpui bepalen door de breedte en hoogte van jouw opening te meten en rekening te houden met eventuele obstakels zoals drempels en muren.

Kan ik een kunststof schuifpui zelf installeren?

Het is mogelijk om een kunststof schuifpui zelf te installeren, maar het is sterk aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat het correct en veilig wordt geïnstalleerd.

Hoe kan ik de beste deal krijgen voor mijn kunststof schuifpui?

Je kunt de beste deal krijgen voor jouw kunststof schuifpui door offertes van verschillende leveranciers te vergelijken, te onderhandelen over de prijs en te kijken of er kortingen of aanbiedingen beschikbaar zijn.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Altijd de beste prijs!

Overige producten