Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?

Bij de keuze voor nieuwe kozijnen kunt u veel kanten op. Er zijn veel kleuren en materialen met hun eigen uitstraling. Bij het vervangen van kozijnen, worden kunststof kozijnen steeds populairder. In dit blog worden 10 voordelen gegeven voor de aanschaf van kunststof kozijnen.

1. Kunststof kozijnen gaan lang mee

De kunststof kozijnen gaat langer mee dan andere materialen. Gemiddeld zullen deze kozijnen zo’n 50 tot 75 jaar mee gaan. Deze tijd is afhankelijk van de kwaliteit, montage en onderhoud.

2. Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsarm. In vergelijking met houten kozijnen die vaak geverfd moeten worden, hoef je de kunststof kozijnen alleen maar schoon te maken. Lees hier alles over het onderhoud van kunststof kozijnen.

3. Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen zijn over het algemeen beter dan houten of aluminium kozijnen. Hoe lager deze waarde, hoe beter het huis geïsoleerd wordt. Bij houten kozijnen ligt de isolatiewaarde rond de 1,8 en bij aluminium tussen de 1,8 en 2,7. Kunststof kozijnen scoren een stuk lager met een 1,5. Kunststof zorgt er dus voor dat er minder warmte verloren gaat en dat u duurzamer gaat leven.

4. Uitstraling

De nieuwere kunststof kozijnen hebben een erg mooie uitstraling. Even schoonmaken en ze zien er weer als nieuw uit. Ook als u voorkeur geeft aan een houten uitstraling, zijn kunststof kozijnen een goede keus. De houtnerf kozijnen zijn nagemaakt met kunststof materiaal en dit zorgt voor een extra mooie uitstraling.

5. Kleurenkeuze

Kunststof kozijnen zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Hier kun je alle kanten mee opgaan. De meest gekozen kleuren zijn: wit, reinwit, beige en zwart. Met deze kleuren krijgt u een strak uiterlijk.
Het kan zijn dat u verplicht bent om aan de richtlijnen van de gemeente te houden. U kunt er dan wel voor kiezen om een andere binnenkantkleur te nemen.

6. Prijs

De prijs van kunststof kozijnen is over het algemeen goedkoper dan ander materiaal. De kunststof kozijnen zijn de laatste tijd in prijs gedaald, door de robotisering ervan. Door deze snelle productie valt de prijs lager uit dan bij andere materialen.

7. Veiligheid

De nieuwste kunststof kozijnen zijn meer inbraak werend dan andere materialen. Inbrekers kunnen een koevoet gebruiken bij houten kozijnen en het raam proberen open te trekken. Bij kunststof heeft dit geen zin, omdat dit materiaal erg moeilijk te forceren is. Daarnaast is er geen ruime voor een koevoet, omdat kunststof beter aansluit dan hout. De koevoet heeft simpelweg nergens grip.

8. Duurzaam

Kunststof kozijnen zijn een duurzame oplossing voor je raamwerk. Ze hebben een lange levensduur en zijn gemakkerlijker te onderhouden dan houten kozijnen. Hierdoor bespaar je geld op kosten voor: reparatie, verven en vervanging. Daarnaast zijn kunststof kozijnen milieuvriendelijker dan houten kozijnen doordat ze beter isoleren. Hierdoor wordt jouw energieverbruik lager. Door over te stappen op kunststof kozijnen, kun je dus je energierekening verlagen. Bovendien is de levensduur van kunststof kozijnen langer dan andere materialen.

9. Brandvertragend

Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen, is dat ze brandvertragend zijn. Daarnaast zijn de hebben de meeste kunststof kozijnen ook een zelfdovende eigenschap. Op deze manier wordt het brandgevaar minder groot en mocht er een brand ontstaan, zullen de kozijnen de brand niet versnellen.

10. Voor elk type woning

De kunststof kozijnen zijn geschikt voor elk type woning en raam. Het kunststof materiaal kan namelijk in elke vorm en formaat gemaakt worden. Zo zijn deze kozijnen altijd geschikt voor bij u thuis.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Delen op sociale media?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Vrijblijvend offertes vergelijken

Altijd de beste prijs!

Andere artikelen lezen?

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?
Bij de keuze voor nieuwe kozijnen kunt u veel kanten op. Er zijn veel kleuren...
Persoon die verschillende offertes vergelijkt van kunststof kozijnen.
Hoe kan ik gratis offertes vergelijken voor kunststof kozijnen?
In deze blog geven wij jou uitleg hoe je gratis offertes kan vergelijken op deze...